När 70 personer ska enas. Och det går sjukt bra.

På tolv år har KAN vuxit från 11 personer till runt 70. Det som har lockat många är stämningen - det där mysiga ”working with friends”-mottot som vi värnat om så hårt. Men när så många människor ska jobba mot samma mål och flera nyanställda ansluter med jämna mellanrum blev det prio att enas och skriva ner vad vi faktiskt står för. Som ett riktigt manifest, liksom. Så vi åkte till Cascina utanför Milano och samlade våra tankar.

En slags cirkelworkshop
Först tänkte vi till lite grann. Vi ville höra alla – alltså små grupper. Vi ville jobba med olika frågor – alltså många övningar. Vi ville ha olika infallsvinklar – alltså blandade kompetenser i grupperna. Och vi ville absolut inte tråka ut någon – alltså korta uppdrag.

Tio grupper, tio rum.
Tjugo minuter per rum, superfokus och så nästa rum och en ny uppgift. Som intensiv cirkelträning, ungefär.
 

Och återhämtning så klart
Den som tränat cirkelträning vet att vilan är minst lika viktig. Så vi chillade också. Och red. Och sportade. Och provade vin. Och sjöng karaoke. Och monterade tiramisu.

Framför allt fortsatte vi att surra om vad det är som gör KAN till KAN, och hur vi ska göra för att fortsätta bygga en kultur som utvecklar oss som företag, oss som individer, och i förlängningen våra kunder. 


Det klarnar! Snart finns facit.
Väl hemma har vi så smått börjat sammanfatta lovebombningen, the bucket list, de oskrivna reglerna, vad som driver folk, vad de helst vill slippa, och allt annat viktigt som kom fram. Och vi fattar att det inte lär bli några större problem det här.  

Samstämmigheten var nästan rörande. Mina kollegor vill jobba tillsammans, lösa problem, utveckla sig själva och kunderna, fortsätta växa och vinna tävlingar.
Bra. Då kavlar vi upp ärmarna och fortsätter med det.

Fler bilder från Milano här.

Jobbar du redan på KAN?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@kan.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor