Våra nya projektledare om sina första veckor på KAN.

Alexandra kom till KAN i oktober, Erik för några veckor sedan  - båda som nya Project Managers. Vad har de lagt märke till så här i början?

Erik: Lite kaos, men ändå ganska mycket ordning och reda. Ett strukturerat kaos, skulle jag säga. Och glad stämning!
Alexandra: Jag håller absolut med om att det är en härlig stämning. Jag hade ju fördelen att börja dagen innan vi åkte iväg på konferens. Alla var glada, väldigt inkluderande och det kändes som om det fanns ett genuint intresse för att lära känna mig.
Erik: Jag har också märkt att det är lite … prestigelöst, så där. Det känns inte som om det är så mycket armbågar.  

Så vilka är minnena från de allra första besöken på KAN?

Alexandra: En bra känsla direkt när jag kom in genom dörren. Alla var hjälpsamma och det fanns både signerade MFF-bollar och imponerande priser på väggarna, ja allt som allt ett bra första intryck. Och så gillade jag också att jag i rekryteringsprocessen, innan jag faktiskt skrev på någonting, fick möjlighet att träffa en Account Manager och en projektledare. Det liksom avdramatiserade rekryteringen att få sitta så och ställa frågor. De var också ärliga med att allting inte alltid är en dans på rosor.
Erik:
Mitt första intryck … nja, jag var nog inte lika jätteimponerad. Till att börja med var det ingen som riktigt öppnade dörren. Fast jag var nog lite tidig i och för sig.
Alexandra:
Ha ha!
Erik: Sen träffade jag Helene och Anna från People & Culture. Det känns väldigt vettigt att satsa på företagets kultur istället för bara den ”tråkiga” sidan av HR. Och att de sitter i ledningsgruppen visar verkligen att man bryr sig om det här.

Vi pratar organisation. Om det ens finns någon sådan på KAN. Alexandra berättar att hon gärna sett tydligare strukturer och nivåer, för att förenkla och förbättra ledarskapet på sikt. Erik uttrycker viss tveksamhet till mellanchefskonceptet, men diskussionen för oss in på karriärvägar. Och teamleads – en sorts samordnande coachroll som en person inom varje kompetensgrupp har. 

Alexandra: En karriärväg behöver ju inte bara leda uppåt. Den kan handla om bredd också. Det beror helt på vad man drivs av. Vissa vill bli ledare, vissa vill bara grotta ner sig och bli ännu mer specialister. Det är två helt olika vägar. Jag tror att teamleadstrukturen kan hjälpa oss att se varje medarbetares drivkraft.
Erik: Att projektledarnas teamlead också är min mentor tycker jag fungerar bra. Om jag undrar över något, hur jag ska registrera tid eller vad som helst, så kan jag bara gå till min mentor och bli … coachad.

Avslutningsvis återvänder vi till förväntningar på jobbet, och pratar om hur de infriats.

Erik: Jag hade förväntat mig att det skulle vara en god stämning. För det fick jag insålt under anställningsintervjun!
Alexandra
: Part of the deal! Nu ska du fan komma hit och ha kul! Annars åker du ut!
Erik: Ha ha! Nej, men stämningen tycker jag är jätteviktig. Jag har varit på ställen där det varit dålig stämning, och där det varit jättebra stämning. Och en gillar ju när det är bra stämning. Men jag har också förväntningar på att jag ska kunna få vara flexibel - sälja om jag vill göra det, driva kunder och även vara med och producera i vissa projekt.
Alexandra: Familjärt, och också strukturerat kaos, som Erik sade. De förväntningarna har uppfyllts. Sen hade jag en bild av att ett större bolag skulle ha mer satta strukturer, fler inarbetade arbetsverktyg och så där. Men eftersom jag jobbat med sånt tidigare tänker jag gött, då kan jag bidra med den här erfarenheten, lite utöver projektlederiet.
Erik: Och det där verkar alla varit superpositiva till. Sen har jag tidigare jobbat på bolag med tusentals anställda och strukturer i all oändlighet. Där kunde det också vara kaos i projekten.
Alexandra: Ibland hjälper det inte att ha fler verktyg …
Erik: Lite så.
 
 4 SNABBA TILL ALEXANDRA OCH ERIK.
Beskriv dig själv:

A: Jag är en lättroad och tävlingsinriktad strukturnörd som oundvikligen har kul på jobbet! Har alltid nära till dans, några beats och det börjar rycka i axeln.
E: Återvändande Malmöpåg efter vilsen utflykt världen. Gift småbarnspappa och civilingenjörsutbildad kommunikatör med intresse för historisk stadsplanering. Tar gärna en simtur i bassäng eller kallbad i Öresund.

Berätta om din yrkesbakgrund:

A: Har jobbat på kundsidan, då som biträdande produktchef på Finax i Helsingborg, innan jag gick över till byråsidan, dvs Resultify. Där fokuserade jag framförallt på produktionsplanering och projektledning som blir en bra bakgrund inför min nuvarande roll på KAN. 
E: Har tillbringat större delen av min karriär inom PR- & Kommunikationsbranschen. Som projektledare på kommunikationsbyrå i Stockholm, ansvarade jag för några av de största och mest krävande kunderna inom fastighetssektorn, och projektledde allt från filmproduktion och webbutveckling till PR-event och offentlig upphandling. Det senaste året har jag spetsat mina färdigheter inom automatiserad marknadsföring och dataanalys.

Vad hoppas du kunna tillföra som KANs nya Project Managers?

A: Positiv attityd med struktur som ryggrad och stort utrymme för kreativitet och effektivitet, den ekvationen är ju inte alltid så lätt. 
E: Efter att jag den senaste tiden grottat ner mig i en massa siffror och analyserat stora datamängder ser jag återigen fram emot att få jobba med själva innehållet, skapa en helhet som engagerar, tvärdisciplinärt och kanalöverskridande. Med en kombination av digitalt kunnande och kreativt tänk hoppas jag kunna hjälpa KAN att pusha den digitala framkanten, utmana givna ramar och medverka till innovativa lösningar.
 

Till sist skryt ohämmat om något du är bra på.

A: Jag är riktigt bra på att prova på nya saker, har testat alltifrån lerduveskytte till fallskärmshoppning.
E: Jag har grymt bra koll på hur Malmö såg ut förr…

 

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på KAN?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@kan.se
  • Agnes Thunell
  • Alexander Germundsson
  • Anders Bratt
  • Anders Fredin
  • André Axell
  • Andy Wendt
  • Anette Möllerström
  • Anna Aronica Lindgren
  • Anna Gudmarsdotter
  • Anna Lindén
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor