Våra senaste stjärnor om att vara nya på jobbet

Gruppbild.jpg

Hösten kom och med den sju nya medarbetare inom film, visual design, content management, projektledning, systemutveckling och UX. Men hur är det egentligen att komma ny till KAN? Vi tog ett snack med Eva, Kristoffer, Matilda och Peter om förväntningar, första intrycket och tidrapportering. 

 

Matilda: det första som slog mig är att det är ett högt tempo – alla verkar så busy. Men det är också det som gör att det känns levande och kreativt.
Peter: alla var väldigt välkomnande.
Kristoffer: jag tänkte mycket på den vackra miljön, den gör mer än man tror. 

Vad är era förväntningar?

Eva: många kommer från så olika världar och jag vill lära mig av andra som jobbar här. 
Peter: för mig är KAN ett vänligt och nyfiket företag med muskler, som gör intressanta lösningar. Jag tilltalas av tanken med ”working with friends” och hoppas att det ska kännas så att jobba här. 
Kristoffer: jag med! Det känns kul att det är så uttalat. 
Matilda: jag hoppas få möjlighet att jobba med många olika branscher. Och så vill jag göra många olika saker och få använda så många av mina intressen som möjligt – skriva, tänka strategiskt… högt och lågt. 
Eva: håller med. Jag behöver också variation. Här får jag göra både planering och vara ute på inspelning – det är det bästa av två världar. Att vara produktionsledare passar mig perfekt – jag måste få bossa lite ibland, haha!

Blev det som ni trodde då?

Matilda:
 ja, det är en kreativ arbetsplats där det händer mycket. Däremot trodde jag att jag skulle jobba mer i fasta team.
Peter: jag har hunnit jobba tätt med andra kompetenser redan – då gör man bra grejer. Alla verkar jobba tillsammans för att göra bra saker för våra kunder.
Eva: det tar tid innan man får projekt att jobba med. Och det är så svårt med tidrapporteringen när det gäller film, att estimera och rapportera.
Kristoffer: tidrapporteringen, ja…

Om tidrapportering är baksidan – vad är det bästa med ditt jobb?

Kristoffer: allt är bäst! Att få kombinera allt som är roligt. Historieberättandet driver mig och att lösa problem hela tiden – vilken väg ska vi ta?
Peter: precis, att se vad som är problemet – och lösa det, i mitt fall på ett visuellt sätt. 
Matilda: bredden, att jag får göra så många olika typer av arbetsuppgifter. Då tröttnar man inte. Det är nog därför jag dras till den här miljön. 

 

 

Våra nya stjärnor

Carin Harrysson, Project manager: har tidigare jobbat som projekt- och produktionsledare och på kundsidan som marknadschef. 
Carin med tre ord: strukturerad, glad och djurtokig. 

Eva Packalén, Film production manager: erfarenhet av stora film- och tv-produktioner som Eurovision och Talang, men även av event- och musikbranschen. 
Eva med tre ord: sprallig, nyfiken och effektiv. 

Kristoffer Gezelius, Motion designer: har de senaste fem åren jobbat i designteamet på TV2 i Danmark, innan dess frilansat världen runt och drivit ett filmproduktionsbolag.
Kristoffer med tre ord: lugn, noggrann och pajsare. 

Matilda Dock Wirsén: Content manager: är utbildad ekonom med inriktning marknadsföring och har bland annat jobbat som konceptutvecklare, marknadskoordinator och projektledare. Matilda med tre ord: kreativ, effektiv och nyfiken. 

Niclas Johansson, systemutvecklare: har jobbat som konsult och lärare, och nu senast med att utveckla Skånetrafikens biljettsystem, touchskärmar och biljettautomater. Niclas med tre ord: lugn, problemlösare och tänkare. 

Olof Bergvall, Teamlead och UX-designer: har jobbat på olika byråer de senaste fyra åren. Innan dess med digital transformation på pensions- och försäkringsbolag i Köpenhamn.
Olof med tre ord: allt kan förenklas. 

Peter Svärd, Art director: gått från tryckeri och repro via traditionell gammelbyrå till digital framtidsfabrik och nu senast FEW. 
Peter med tre ord: nyfiken, problemlösare och kreativ.  

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på KAN?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@kan.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor